top of page

Шарівський палац планується відкрити для відвідувачів

Благодійний фонд «Омріяна Країна» планує відкрити Шарівський палац для відвідувачів. Для цього необхідно провести роботи з дезінфекції палацу, відновлення систем опалення та електроживлення.

З 1925 року унікальний за своєю красою Шарівський палац був доступний лише для пацієнтів туберкульозного санаторію. У 2008 році хворі на туберкульоз полишили Шарівський палац, і він стояв зачинений і занедбаний.

DSC02376.JPG

Відвідувати палац на сьогодні небезпечно. За роки, що палац провів без догляду і опалення, підвищена вологість створила ідеальні умови для палички Коха, якою уражена більшість приміщень пам’ятки архітектури.

Водночас, в палаці збереглися унікальні настінні розписи, парадні дерев’яні сходи, шикарні каміни та печі, декоровані старовинним кахлем. Дух старовини та аристократичної величі досі наповнює Шарівський палац.

DSC05389.JPG

Тому новий господар палацу – благодійний фонд «Омріяна Країна» - планує відкрити Шарівський палац для відвідувачів, щоб кожен міг доторкнутися до старовини. Але спочатку має бути проведено ретельну санітарну обробку приміщень, відновлено системи опалення та електропостачання палацу.

«Всі ці роботи критично важливо встигнути зробити до початку зими, щоб палац не руйнувався без опалення. На ці роботи нам необхідно зібрати понад чотириста тисяч гривень», - зазначає голова правління фонду «Омріяна Країна» Олексій Толкачов.

Останні новини
Архів новин
Пошук за тегами
Тегов пока нет.
bottom of page